Welkom op onze liveblog! Een florerende feed die je tijdens het volledige festival op de hoogte houdt van wat er op het terrein gebeurt. Zo weet je als eerste wat er plaatsvindt en kun je foto’s, video’s, track ID’s, achtergrond info en nog veel meer live volgen — zelfs vanuit huis. Voor praktische zaken raden we ja aan onze info-pagina te checken of onze app met alle digitale informatie te downloaden. Hulp nodig of heb je een andere vraag? Mail naar [email protected].

Sunday 28 May - 21:35

De surrealistische wereld van Rian Treanor en Ocen James

In de surrealistische wereld van Rian Treanor en Ocen James is niets ongewoon. Ze namen iedereen mee in hun performance van mechanische en traditionele sounds die als een wervelwind over de Vierde Kamer heen raasden.

Sunday 28 May - 19:41

Track ID #8: Tubby Isiah - Only Me

Deadbeat, Tikiman & Richard Akingbehin lieten de Derde Kamer beven met de diepe dub klanken van Tubby Isiah's "Only Me".

Sunday 28 May - 19:30

Foodcourt

Ben je al langs ons foodcourt geweest? Sinds de eerste editie van Lente Kabinet is alles vegetarisch en na het festival wordt zo veel mogelijk gecomposteerd!

Sunday 28 May - 18:50

Bakkie Bakkie & Echobox

Ondertussen in de Jäger FM studio interviewen Bakkie Bakkie duo Justin Verkijk en Steven van Lummel artiesten, kunstenaars en andere Lente Kabinet-gangers. Vanaf 19:00 hoor je hier de fijnste chill-out sets, met vandaag Blöd Heinie, Edgar Ramiro en Nicoba. Luister live mee of op afstand via Echobox.

Sunday 28 May - 16:01

Track ID #7: Plaid - Even Spring

Dromerige synths en warped IDM beats in de Vierde Kamer – een highpoint van de de set van de Amsterdam-based Pebblle.

Sunday 28 May - 14:41

Track ID #6: Bad Gyal - Sin Carné

Ook zojuist gedraaid: Bad Gyal's "Sin Carné", met dank aan Clara!
Ze is nog tot 16:00 bezig, dus snel je naar de Derde Kamer!

Sunday 28 May - 14:27

Track ID #5: Sangre Nueva - Hurt

Another day, another Track ID – met deze keer een bass-heavy gem van Sangre Nueva, zojuist gedraaid door Baby Ganoush bij de Kanaal40 stage.

Sunday 28 May - 13:22

Dag twee is aangebroken...

Dag twee van Lente Kabinet is aangebroken en wij hebben er ontzettend veel zin in! Ook vandaag doen wij samen met jullie graag ons best om ‘t Twiske zo schoon mogelijk achter te laten. Maak gebruik van de draagbare asbakken die bij de ingang beschikbaar zijn, lever je bekers in en laat je afval niet slingeren. Alle beetjes helpen!

Sunday 28 May - 12:21

Een explosie van ritmes en vocalen bij BCUC

Gisteren maakte BCUC op de Eerste Kamer van hun imponerende live-performance een collectieve aangelegenheid. Een explosie van ritmes en vocalen van de ongelooflijke band uit Soweto, Zuid-Afrika.

Sunday 28 May - 10:36

Dit was dag één van Lente Kabinet 2023!

Dit was dag één van Lente Kabinet 2023! Nu al onvergetelijk. We maken ons klaar voor de tweede ronde en zien jullie over een paar uur in ‘t Twiske. Voor de laatbeslissers is er nog een handjevol kaarten beschikbaar op onze website voor vandaag.

Sunday 28 May - 01:01

Identified Patient: een afsluiter zonder genade

Amsterdams eigen Identified Patient: een Lente Kabinet afsluiter zonder genade. Met zijn ruige ritmes en brein-smeltende baslijnen deed hij net de Derde Kamer op zijn grondvesten schudden.

Saturday 27 May - 23:34

Vladimir Ivkovic en Ivan Smagghe bij de Vierde Kamer

Deze twee DJ's vinden elkaar in hun regelloze manier van draaien. Vladimir Ivkovic en Ivan Smagghe namen ons zojuist mee op een genre-overstijgende reis vol verrassingen en onverwachte wendingen, vertrokken vanaf onze Vierde Kamer.

Saturday 27 May - 22:25

De psychedelische droomwereld van WaqWaq Kingdom

Vanuit de toekomst naar Lente Kabinet: WaqWaq Kingdom maakt een psychedelische droomwereld van onze Derde Kamer in samenwerking met Bud. Een kleurrijke performance en een even bont muzikaal palet bestaande uit polyritmische percussie, invloeden uit traditionele Japanse muziek, elektronische bass, en een glimp van Super Nintendo soundtracks.

Saturday 27 May - 22:11

Track ID #4: Pangaea - Installation

Een recente Hessle Audio release vol cut-up vocals en booming sub-bass – Parris draaide hem vanavond bij de Tweede Kamer!

Saturday 27 May - 21:43

De laatste zonuren met Gabrielle Kwarteng

De in New York geboren maar in Berlijn gevestigde Gabrielle Kwarteng draait clubmuziek zoals het bedoeld is. Detroit techno, disco en old school house; alles waar een goede groove in zit komt voorbij. Geen betere manier om de laatste zonuren van de zaterdag door te brengen dan met de warme geluiden van Gabrielle Kwartengs selectie.

Saturday 27 May - 21:22

Een energie boost van ACE TEE

De energie boost halverwege deze dag werd verzekerd door ACE TEE bij de Kanaal40 stage!

Saturday 27 May - 21:11

Luister mee via Echobox!

In samenwerking met Jäger verzorgt Echobox een speciale livestream met DJ-sets en interviews. Geniet live mee via Echobox, dan ben je er toch nog een beetje bij.

Saturday 27 May - 18:49

Marie Montexier bij de Tweede Kamer

Marie Montexier in volle vaart in onze Tweede Kamer! Juweeltje na juweeltje viste ze vandaag voor ons uit haar dik gevulde platenkoffer.

Saturday 27 May - 18:40

Track ID #3: Duke - So In Love With You

Marie Montexier warmde de Tweede Kamer goed op met Duke's "So In Love With You".

Saturday 27 May - 18:18

Het Lente Kabinet debuut van Bnnyhunna

Multi-instrumentaal talent van Amsterdamse bodem Bnnyhunna maakt zijn Lente Kabinet debuut in onze Eerste Kamer. Zijn ultiem funky sound wordt beïnvloed door een breed scala aan genres: van jazz tot bass, van gospel tot hip hop. Geloof ons: dit gaat een grote worden en dan kun jij zeggen dat je hem in 2023 al gezien hebt.

Saturday 27 May - 18:14

Lente Kabinet is in volle gang!

Het Twiske warmt op en Lente Kabinet Festival 2023 schakelt door naar de volgende versnelling. Kom snel, want je wilt vandaag niets missen.

Saturday 27 May - 16:53

Sexyland Vakantieland

Dit weekend neemt Sexyland ons kunst- en cultuurprogramma voor haar rekening. Naast ons muzikaal vertier is er nog veel meer te doen, te zien en te horen in Sexylands vakantieland!

Saturday 27 May - 16:10

Lefto Early Bird bij de Derde Kamer

De Derde Kamer stage (dit jaar in samenwerking met Bud) werd deze editie afgetrapt door Kiosk Radio resident Lefto Early Bird!

Saturday 27 May - 15:35

Track ID #2: Omar S - I LOVE YOUR GIRLFRIEND

Lefto Early Bird draaide zojuist een tongue-in-cheek pareltje van Omar S.

Saturday 27 May - 15:01

Track ID #1: Prince de Takicardie - Hostile Planet

Stuwende electrobeats van Prince de Takicardie, zojuist gedraaid door Pieter Jansen bij de Tweede Kamer.

Saturday 27 May - 14:42

Social Safety Team

Wij doen ons best om Lente Kabinet zo fijn mogelijk te maken voor iedereen. Daarom verwachten we dat iedereen zich aan onze gedragscode hierboven houdt. Zie of ervaar je toch iets wat niet prettig is, melden of hulp vragen kan (ook anoniem) bij ons Social Safety Team op het festivalterrein. Dan helpen zij je verder. Je herkent ze op het terrein aan hun zwarte hesjes en hun stand is te vinden bij de Derde Kamer. Iets achteraf melden kan ook via [email protected].

Saturday 27 May - 13:00

Deuren open!

De deuren zijn open en Lente Kabinet Festival 2023 is begonnen! Houd samen met ons het Twiske schoon en lever je bekers in bij de bar. Voor de rokers: er zijn gratis draagbare asbakken beschikbaar bij de ingang!

Saturday 27 May - 10:06

Het weekend is hier

Het weekend is hier, en de deuren van Lente Kabinet Festival 2023 openen binnen enkele uren. Houd dit kanaal in de gaten voor alle onmisbare updates en download onze nieuwe app als je alles snel bij de hand wilt hebben.

https://bit.ly/lentekabinetapp