Elsemarijn Bruys

Beeldend kunstenaar Elsemarijn Bruys wil twee dingen teweeg brengen: een gevoel van aantrekking, en eentje van discomfort. Tegenstrijdig? Wellicht, maar wij kijken er naar uit. Voelen is toegestaan!

Steven de Peven

Multi-talent Steven de Peven is terug! Meer informatie over zijn nieuwe interactieve installatie volgt binnenkort.

Nikki Hock

In het oog springende lichtinstallaties is waar we Nikki Hock van kennen, en ook dit jaar neemt hij ons bospad onder handen. Met Worse Comes To Worst zal het wederom een spektakel te worden om je ogen bij uit te kijken.

Telemagic

Ergens tussen de gebieden van kunst en technologie, bevindt zich Telemagic: een collectief dat onzichtbare technologie niet schuwt, maar omarmt. Op Zomer Kabinet presenteren zij hun werk geïnspireerd op dat van kunstenaar Nam June Paik — een échte pionier in de videokunst.

EYE Cinema | Biosscores

Eye Filmmuseum & RE:VIVE presenteren vier short films waarvoor Identified Patient, Laura Agnusdei, Lamellen en Awanto3 een speciale film-score maken. Neem plaats in onze mini-bioscoop en laat je verrassen.

Stacey Griffin | Shift Meditation

Stacey Griffin's Shift Meditation komt naar Zomer Kabinet met een buitengewone luisterervaring — een bad van geluid dat je stress doet wegebben en je innerlijke creativiteit naar boven haalt. Niet te missen!

Agnes Momirski presents siXren

Laat je verleiden door een eclectische mix van geluiden en buitenaardse stemmen van Agnes Momirski. Met siXren mengt ze performance, ceremonie en elektronische muziek tot een ritmische en geestverruimende trans, vol ritme en belichaming van natuur.

Cousin

Onder Cousin, het pseudoniem van Daan Couzijn, maakt de jonge vocalist en beeldend kunstenaar minimalistische, trippy elektronica met experimentele wendingen, hints naar hedendaagse popmuziek en inventief gebruik van zijn eigen stem.

jujulove

Met haar performance The Witch Trance vertelt jujulove (Juliette Lizotte) door middel van dans, livemuziek en video een verhaal over het de sporen van het ontwrichtende aspect van hekserij, samen met danseres Annabel Reid en Taiwanese fashion designer Karen Huang.

Victor De Roo

Je hebt de vlaamse Victor De Roo wellicht al eens achter de draaitafels gezien, of je kent hem van zijn ‘Nachtdichter’ plaat die op Knekelhuis uitkwam. Samen met Brakke Grond nodigen wij deze artiest uit voor een live-set op Zomer Kabinet.

Bakkie Bakkie

Steven van Lummel en Justin Verkijks Bakkie Bakkie zal je niet zijn ontgaan. De podcast-serie nodigt inspirerende personen uit het nachtleven uit voor een gesprek onder het genot van een bak koffie. Vorig jaar waren de heren al onderdeel van het programma, en dat smaakte uiteraard naar meer.

Dorien van Linge

Dorien van Linge kennen we als DJ en van haar boek ‘Feminist Fataal”, waarin ze haar scherpe blik werpt op gender, seksualiteit, racisme en feminisme in het hier en nu. Op Zomer Kabinet maakt ze haar opwachting voor een performance lecture waarin deze thema's stevig aan de tand gevoeld worden.

Céline Gillain

Wellicht ken je haar van de LP Bad Woman op Antinote Records, maar Céline Gillain is naast muzikant ook video- en performance kunstenaar. Benieuwd? Tijdens het festival vind je haar verhalende hybride van feministische sci-fi en omgebouwde pop.

Mette Sterre

Mette Sterre komt naar Zomer Kabinet! Ze presenteert The Elementary Change, een performance vol beweging, muziek en alternatieve mensen: die grijze massa's die veranderen van grote, vorm en ritme.