Vind hier de laatste tips

Over twee dagen komen we na drie (!) lange jaren weer samen in Het Twiske. Om jullie alvast goed voor te bereiden hebben we hieronder een lijstje met tips en things to know opgesteld, dus lees het goed door en kom voorbereid. Tot dit weekend, we kunnen niet wachten!

App

Nieuw dit jaar: onze app! Download deze hier zodat je alle informatie - van timetable tot praktische informatie - in één keer digitaal bij de hand hebt. Onderaan deze pagina vind je trouwens het volledige kunst- en cultuurprogramma, dus sla deze ook goed op op je telefoon.

Gedragscode en social safety

We besteden graag aandacht aan de gedragscode van ons festival en willen jullie introduceren aan het Social Safety Team dat we dit jaar voor het eerst inzetten. In deze slides lees je hoe we samen met Stichting Sexmatters een verwelkomende en (sociaal) veiligere omgeving tijdens het festival willen creëren. De volledige gedragscode vind je op hier.

Tickets

Maak het jezelf makkelijk en download je ticket(s) voordat je naar het terrein komt. In verband met de drukte kan het namelijk zijn dat niet alle internetproviders volledige dekking bieden in het prachtige Twiske. Mocht je trouwens nog geen kaartje(s) hebben, dan kun je terecht op ons officiële resell platform Tixel. Hier kun je veilig je tweedehands ticket(s) kopen.

Route en reizen

De weg naar Het Twiske is al bijna net zo prachtig als het natuurgebied zelf: neem je eigen fiets of een OV-fiets, of rijd mee met de pendelbussen vanaf Amsterdam Noord station. Alle verdere informatie omtrent reizen vind je in onze FAQ.

De pendelbustickets zijn beperkt. Je buskaartje(s) van €10,00 kun je daarom tevoren kopen in onze ticketshop — op basis van beschikbaarheid worden er nog tickets verkocht bij de pendelbushalte. Je buskaartje(s) koop je hier. Indien de kaarten van tevoren al uitverkopen, communiceren we dit via onze socials, website en app.

In de piekuren vertrekt er elk kwartier een bus, in daluren zal dat om het halfuur zijn. Let wel op: de laatste metro van de Noord-Zuidlijn vertrekt om 00:48, dus vertrek eerder van het terrein indien je nog daar de overkant moet.

Verder zal het dit weekend in verband met gelijktijdige evenementen op het NDSM-terrein druk worden bij de pontverbindingen. Kom dus vroeg naar het terrein om deze drukte te vermijden.

Kluisjes

Uiteraard zijn er weer kluisjes op het terrein. Zowel weekend als dag, en klein als groot, zijn gedurende het festival beschikbaar.

Plattegrond

Benieuwd naar de indeling van het festivalterrein? Van de verschillende podia tot aan de kunstenaars, installaties en onze foodcourt; alles is hierin te vinden.

Plattegrond-LK22

Schoon en groen Twiske

We zitten in het Twiske, en wij hebben iedereen nodig om het terrein en de natuur mooi te houden. Gooi daarom alles netjes weg in de juiste zak bij een van onze recycle punten. Voor de rokers: er zijn gratis draagbare asbakken verkrijgbaar bij de ingang en merchandise!

Daarnaast werken we ook dit jaar met een statiegeldsysteem. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk plastic bekers recyclen voor volgend jaar, én houden we Het Twiske schoon.

aircups-LK22

Gevonden Voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de hoofdkassa's op het terrein. Ben je iets kwijt? Kijk dan eerst op onze iLost-pagina, waar alle gevonden items gedurende het evenement worden bijgehouden door ons personeel. Ook na het festival worden alle voorwerpen geregistreerd via iLost.

Weer

Het weer voor komend weekend ziet er goed uit, al is er een kans op regen. Neem dus een jas en iets warms mee voor de avonduren. Indien er toch regen valt, zijn er gratis poncho’s verkrijgbaar bij de barren. Deze krijg je in ruil voor één munt, die je bij inlevering weer terugkrijgt.

Foodcourt

Bij het foodcourt van Lente Kabinet kun je dit jaar iets zien, ruiken en proeven wat past binnen het toekomstig voedselsysteem – denk aan seizoensbonden gerechten met klimaatpositieve ingrediënten, plantaardige proteïnen en kortere ketens. Ook wordt er een driegangenmenu geserveerd door Europizza, waar je samen met je vrienden kunt genieten van een uitgebreid lunch/diner – met bijpassende wijnen. Om zeker te zijn van je tafel, adviseren we je om van tevoren hier te reserveren.

Merchandise

Terug van weggeweest: onze Lente Kabinet Festival-merchandise! In samenwerking met Stefan Glerum zijn er twee longsleeves en twee t-shirts ontworpen die te koop zullen zijn in onze merchandise stand rechts naast de Eerste Kamer.

FAQ

Heb je nog een brandende vraag? In onze met zorg samengestelde FAQ vind je alles wat je moet weten.