Welkom op onze liveblog! Een florerende feed die je tijdens het volledige festival op de hoogte houdt van wat er op het terrein gebeurt. Zo weet je als eerste wat er plaatsvindt en kun je foto’s, video’s, track ID’s, achtergrond info en nog veel meer live volgen — zelfs vanuit huis. Voor praktische zaken raden we ja aan onze info-pagina te checken of onze app met alle digitale informatie te downloaden. Hulp nodig of heb je een andere vraag? Mail naar [email protected]. Tot dit weekend!

Monday 6 June - 00:30

Uit de grond van ons hart

Uit de grond van ons hart is dit wel het minst wat we kunnen doen: een welgemeend dankjewel aan iedereen die betrokken was bij Lente Kabinet 2022 en die deze editie de gedroomde retour maakte. We zien jullie graag allemaal volgend jaar weer terug in Het Twiske, pre-registreren kan alvast via hier.

Monday 6 June - 00:00

Ben UFO, de Hessle Audio-baas kan moeiteloos tussen disco, dub en breakbeat schakelen

Ben UFO, de Hessle Audio-baas annex jockey die moeiteloos tussen disco, dub en breakbeat kan schakelen, verrast ons iedere keer weer met zijn Lente Kabinet-sets. Na een overwinning op het grote veld zet deze oude bekende van het festival zijn overwinningsslag door in onze intiemere Derde Kamer-stage in samenwerking met Bud.

Sunday 5 June - 23:54

De meest uitbundige hoeken van trap en dancehall

De meest uitbundige hoeken van trap en dancehall werden verkend tijdens de set van Half Queen uit Nieuw-Zeeland. Met een dansende, grijnzende menigte voor zich bestempelde de rijzende ster Lente Kabinet Festival als haar nieuwste verovering.

Sunday 5 June - 22:30

Cairoots geluidskunstenaar ZULI raasde als een grijpgrage wervelwind langs onze Vierde Kamer

Cairoots geluidskunstenaar ZULI raasde als een grijpgrage wervelwind langs onze Vierde Kamer, en trok alles om zich heen mee de bezwering in met behulp van trap, jungle en breakbeat. Eentje voor in de boeken.

Sunday 5 June - 22:00

Een steady house-set vol euforie die de zon zelfs in de laatste uren nog goed laat doorbreken

Een steady house-set vol euforie die de zon zelfs in de laatste uren nog goed laat doorbreken, is de garantie die Shanti Celeste ons kon bieden. Nu is de beurt aan Young Marco en Orpheu The Wizard om de Tweede Kamer naar een grand finale te vervoeren.

Sunday 5 June - 21:05

Een sublieme ontdekkingstocht bij het vallen van de avond

Londens gelegenheidspaar Shy One en Steven Julien deed funky electro en breaks versmelten met allerlei soulvolle geluiden op de Patta-soundsystem stage. Een sublieme ontdekkingstocht bij het vallen van de avond.

Sunday 5 June - 21:01

Gevestigde legende ontmoet jong talent op ons grootste podium

Gevestigde legende ontmoet jong talent op ons grootste podium: Leroy Burgess & Saving Coco brachten de bezieling van underground New York uit de jaren zeventig met een hedendaagse twist naar onze Eerste Kamer.

Sunday 5 June - 21:00

In de Dome wisselen droomwerelden en live-podcasts zich in rap tempo af

In de Dome wisselen droomwerelden, performances met tentakels en live-podcasts zich in rap tempo af. Duik in feministische science-fiction of raak gefascineerd door langzame gesprekken over snelle muziek in de koepel die ons kunst- en cultuurprogramma huist.

Sunday 5 June - 19:00

Dancehall en dubby breaks vochten om overmacht

Dancehall en dubby breaks vochten om overmacht in de stevige geluidsmuur die OJOO Gyal neerzette in de Vierde Kamer: de definitieve bezegeling van een groot talent.

Sunday 5 June - 18:30

Het groove-fest van Kamma & Masalo kwam precies op het goede moment

Onafscheidelijk en onovertrefbaar: het groove-fest van Kamma & Masalo kwam precies op het goede moment voor een gevulde Eerste Kamer. En dan is de avond nog maar net begonnen...

Sunday 5 June - 18:20

Ruimtelijke, afgestripte techno vol breaks en dromerige synths

Russell E.L. Butler gaf hun persoonlijke twist op het genre in onze Tweede Kamer. Een uniek talent om te koesteren.

Sunday 5 June - 17:45

Serene electropop en kleinkunst-indie met één voet in de club

Serene electropop en kleinkunst-indie met één voet in de club: Meetsysteem bracht met zijn meertalige muziek de sfeer van een zonsopgang na een nacht doorhalen naar onze Derde Kamer in samenwerking met Bud.

Sunday 5 June - 17:36

De avond nadert

De avond nadert en dag 2 van Lente Kabinet Festival is in volle gang! We hebben enkele wijzigingen in ons programma: Bored Lord zal door reisproblemen helaas niet optreden en DJ Nigga Fox ruilt de Derde Kamer in voor de Vierde Kamer.

De meest up-to-date timetable vind je in onze app — download deze gratis hier.

Sunday 5 June - 17:25

Onze gloednieuwe merch-lijn al gespot?

Onze gloednieuwe merch-lijn al gespot? Hier zie je een aantal artiesten met de nieuwe Lente Kabinet Festival shirts en longsleeves, ontworpen door Stefan Glerum. Er is een beperkte oplage beschikbaar bij onze merch-stand op het terrein.

Sunday 5 June - 17:00

Vegetarisch en circulair food court

Ook dit jaar vind je weer een uitgebreid etensaanbod op Lente Kabinet in ons food court. Al vanaf editie een compleet vegetarisch, maar vanaf deze editie ook nog eens volledig circulair. Wat dat inhoudt en wat je zoal kan eten op Lente Kabinet Festival, lees je hier.

We vinden het belangrijk dat Het Twiske groen en schoon blíj́ft. Zo veel mogelijk afval en alle reststromen uit ons etensplein worden direct omgezet in herbruikbare grondstoffen tijdens het festival. Daarnaast vind je op ons food court natuurlijk een breed palet aan toekomstbestendige gerechten: denk aan seizoensgebonden gerechten met klimaatvriendelijke ingrediënten en zo kort mogelijke ketens. Meer info over duurzaamheid en ons food court vind je via onze website.

Last but not least: dit jaar verzorgt Europizza een uitgebreid driegangenmenu met snacks en natuurwijn-arrangement voor jou en je vrienden. Er zijn nog een paar laatste plekken, reserveer ze hier.

Sunday 5 June - 16:00

Boogie, 90s house, wave, jazzfunk

Boogie, 90s house, wave, jazzfunk: haast geen enkel geluid ligt buiten Kléo's spectrum. De eclectische alleskunner bracht de dynamiek en groovs al vroeg naar onze en warmte al vroeg naar onze grootste stage.

Sunday 5 June - 15:00

Natuur en kunst komen dit weekend naadloos samen

Natuur en kunst komen dit weekend naadloos samen op Het Twiske tijdens Lente Kabinet Festival. Zo zie je de mystieke installaties van Children of The Light en zorgen de werken van Elsemarijn Bruys voor een synthetisch contrast met het boomrijke natuurgebied. Verwonder jezelf en interacteer met deze artistieke verrassingen op ons terrein.

Sunday 5 June - 14:30

Cumbia, salsa en Caraïbische muzikale voltreffers

Cumbia, salsa en Caraïbische muzikale voltreffers behoren tot de specialiteiten van Coco María. De selector brengt met haar krakend Zuid-Amerikaanse vinyl platen uit vervlogen tijden maar met een tijdloze dansbaarheid naar de Derde Kamer, onze stage in samenwerking met Bud.

Sunday 5 June - 14:30

Kunst en Cultuur in Het Twiske

Buiten muziek is er nog veel meer te beleven op Lente Kabinet 2022: met liefde en aandacht hebben we ook voor deze editie een kunst- en cultuurprogramma voor jullie samengesteld. Bekende gezichten als Steven de Peven en Telemagic keren terug voor innemende installaties en performances, terwijl het talent van de toekomst met namen als Mette Sterre, jujulove en Agnes Momirski gerepresenteerd wordt.

In de Dome hebben we veel van deze installaties gebundeld onder een koepel waarin je kunt verdwalen in kunst. Daar komen de mystiek van G, het live-gebabbel over snelle muziek van Bakkie Bakkie, de vloeiende architectuur van Children of The Light, de interactieve kunst van Elsemarijn Bruys en nog veel, véél meer samen.

Kijk voor het gehele aanbod van kunst en cultuur op Lente Kabinet hier.

Sunday 5 June - 13:54

Track ID

De Eerste Kamer wordt geopend door Kléo en met haar onweerstaanbare boogie.

Sunday 5 June - 13:00

Haast je naar Het Twiske

Opgefrist en warmgelopen openen we de deuren van Lente Kabinet Festival voor een net zo memorabele tweede dag. Haast je naar Het Twiske, want ons zondagprogramma zit bomvol house, disco, electro en alles daartussen.

Sunday 5 June - 12:30

We gaan door: Lente Kabinet Festival dag 2!

Na een eerste dag vol Britse back-to-backs, bezwerende liveshows en een heuse Bubblin’ revival, is Lente Kabinet terug voor een tweede afsluitende dag die bomvol grooves, performances en ander moois zit. We gidsen je erdoor heen middels een kleine route over het terrein.

De Tweede Kamer wordt geopend met vergeten parels uit de Chicago House, Indonesische funk en jazzy house-verrijkingen door Sekan, die met zijn Jiwa Jiwa-label vervaagde, vergeten of onderdrukte Indonesische geschiedenis middels muziek en verhaal weer aan het licht brengt.

Daarna kun je in de Derde Kamer dansen bij live-sets van Meetsysteem en Otim Alpha: de eerste versmeedt indie, electro en kleinkunst met vlagen club, de ander geeft traditionele Oegandese bruiloftsmuziek een elektronische twist, wat hem een signing op Nyege Nyege opleverde. Compleet met live-band, grooves en bezwerende ritmes is dit de dubbele traktatie die je klaarstoomt voor de avondsets die we op het programma hebben.

Die komen er bijvoorbeeld op de Eerste Kamer-stage vanuit het brein van OR:LA, de eclectische deejay die dubby classics kan laten overvloeien in disco of zelfs rave. Of neem eens een kijk bij onze Vierde Kamer, waar de Egyptische ZULI met zijn vervormde breakbeat, jungle en trap een masterclass mix-metamorfose zal geven.

De avond zal op dit podium worden afgesloten door DJ Marcelle, de punk-prominentia uit Maastricht, die al decennialang met een groeiende platencollectie (de teller staat inmiddels op 20000!) menigstes laat tollen, moshen en dansen. Een bezwerend einde van de terugkeer van Lente Kabinet door een van de underground talenten die ons land rijk is.

Mocht je het overzicht nou zijn kwijtgeraakt; no stress, je vindt een handige timetable plus plattegrond en alle informatie die je nodig hebt op onze app, te downloaden via [LINK]. Voor nu kunnen we niet meer dan je een zinderende laatste Lente Kabinet-dag toewensen. Zie je daar?

Sunday 5 June - 12:05

Lees hier verder voor een update over vandaag

Wat voelt het onwerkelijk om jullie na drie lange jaren weer te mogen ontvangen in Het Twiske. Onze eerste dag was er één om niet te vergeten, en we staan alweer klaar om jullie vanaf 13:00 uur opnieuw te ontvangen!

Daarnaast updaten we je graag over het weer van vandaag: we verwachten regenbuien vanaf de avonduren, maar de weersvoorspellingen lokaal veranderen constant dus houden we je de komende uren op de hoogte van de ontwikkelingen. We raden je dan ook aan onze socials, website en app (download ’m hier) in de gaten te blijven houden.

We raden aan om in ieder geval een waterdichte jas en/of iets warms mee te nemen. Verder hebben we ook extra maatregelen getroffen op het terrein: zo zijn de Tweede en Derde Kamer volledig overdekt, en zijn de Vierde Kamer en de foodcourt nu ook gedeeltelijk overkapt. Daarnaast hebben we gratis poncho’s beschikbaar bij alle barren. We zouden je willen vragen deze vervolgens weer bij de barren in te leveren, of deze mee naar huis nemen – op deze manier houden we Het Twiske vrij van afval.

Last but not least: de pendelbussen voor vandaag zijn uitverkocht, we raden dus aan om een alternatieve manier van reizen te kiezen en bijvoorbeeld met de taxi of fiets te komen. Verder hebben we voor de laatbeslissers een hele kleine batch van 200 kaarten aan de deur beschikbaar (enkel pin!), dus kom vroeg.

Tot straks!

Lente Kabinet

Sunday 5 June - 11:00

De High Priestess Of The Motherbeat

Eris Drew deed haar naam dubbel en dwars eer aan tijdens haar afsluit set van de Lente Kabinet-zaterdag. En het mooie is: vandaag mogen we alles nog eens overdoen.

Sunday 5 June - 00:30

Niets dan dank en liefde voor iedereen

Niets dan dank en liefde voor iedereen die bijdroeg aan deze eerste dag van Lente Kabinet Festival was. Morgen staan we weer met open armen klaar om jullie te ontvangen.

Sunday 5 June - 00:00

Onimiteerbare synergie van mad miran & MSJY

Als je ze niet front row mee ziet dansen, staan deze twee doorgewinterde nachtdieren dansvloeren te slopen. Normaal los van elkaar met alles tussen breaks, dub en techno in, nu samen met een onimiteerbare synergie: mad miran & MSJY.

Saturday 4 June - 23:30

Antal stoomt onze Eerste Kamer de avond in tijdens de laatste minuten van de eerste dag

De grootmeester aan het werk: Antal stoomt onze Eerste Kamer de avond in tijdens de laatste minuten van de eerste dag. Een meeslepende mix van boogie classics, deep cuts en dromerige house.

Saturday 4 June - 22:43

Peach mixt melodische en dynamische geluiden

Peach mixt melodische en dynamische geluiden in elkaar met een flinke shot energie.

Saturday 4 June - 22:00

Nieuwe looks op Lente Kabinet Festival

Dit jaar worden op Lente Kabinet Festival naast toonaangevende geluiden ook een aantal nieuwe looks geserveerd: deze shirts en longsleeves — gemaakt in samenwerking met onze designer Stefan Glerum — vind je bij de merch-stand op ons terrein. Haal ze zolang de voorraad strekt.

Saturday 4 June - 21:34

Door jarenlang ondergronds te experimenteren vormde de groep KOKOKO!

Een ongekend rauwe, buitenzinnige eclectisch energie – zoals we hier meemaakten op onze Eerste Kamer.

Saturday 4 June - 20:55

Stevige kicks, lo-fi ritmes op het kruispunt van dub, trap en techno en altijd hoog in impact

Stevige kicks, lo-fi ritmes op het kruispunt van dub, trap en techno en altijd hoog in impact: de drie bouwstenen van Low Jack, die de Patta Soundsystem stage opschudde. Gemist? Hier is nog een kleine glimps van wat je de volgende keer niet mag laten gaan.

Saturday 4 June - 20:42

Track ID

Bruisende house wordt gedraaid door Peach op de Tweede Kamer.

Saturday 4 June - 19:00

De Angolese-Portugese Kuduro-koningin Pongo heeft een innerlijk vuur dat niet te blussen is

Wie zojuist bij ons Derde Kamer-podium stond, was getuige van een melodisch, ritmisch en vocaal samenspel van ongekende energie.

Saturday 4 June - 18:16

Track ID

Lauren Hansom serveert de Tweede Kamer melodische platen zoals deze.

Saturday 4 June - 18:00

Arp Frique en zijn geliefde Family maken muziek die zich bevindt op een kruispunt

Arp Frique en zijn geliefde Family maken muziek die zich bevindt op het kruispunt van disco, funk en pop — hét magische recept dat bij uitstek een weide aan het dansen krijgt en doet versmelten. Het bewijs daarvan? Hun live-show op onze Eerste Kamer.

Saturday 4 June - 17:00

We vinden het belangrijk dat Het Twiske schoon en groen blijft!

Zo veel mogelijk afval wordt omgezet in grondstoffen, en daar kun jij eenvoudig aan bijdragen: alles wat in de juiste bak terecht komt, wordt ook op de juiste manier gerecycled. En voor de rokers onder ons: neem een gratis draagbare asbak mee bij de ingang.

Saturday 4 June - 16:30

De Schuurman's hoge tempo's in overvloed en energie op de Derde Kamer

Hij maakte niet alleen de beste Bubblin' in de hoogtijdagen van het genre, maar ontketent de laatste jaren hoogstpersoonlijk een revival van deze muzikale hoek. Zo deed Guillermo Schuurman dat zojuist ook voortreffelijk in onze Derde Kamer, in samenwerking met Bud. Hoge tempo's in overvloed en energie tot ver in de blauwe hemel.

Saturday 4 June - 16:00

Track ID

Het Amsterdamse Order Mothership draaide net deze klassieke Detroit track op de Patta Stage.

Saturday 4 June - 15:30

Sexmatters en Lente Kabinet

Op Lente Kabinet vinden we het van groot belang dat iedereen zich welkom en (sociaal) veilig voelt. Daarom doen we ons best om het festival zo vrij van intimidatie mogelijk te maken voor iedereen - ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of -expressie, leeftijd, lichaamsvermogen, uiterlijk, etniciteit, sociaal-culturele achtergrond, religie of andere groepsidentiteit.

Daarom introduceren we dit jaar onze gedragscode en onze samenwerking met Stichting Sexmatters. Sexmatters ondersteunt ons doormiddel van een Social Safety Team dat tijdens het festival werkt met een vertrouwenspersoon en observatieteam dat rondloopt op het terrein. Tijdens het festival hebben we een collectieve verantwoordelijkheid, dus we hebben ook jouw hulp nodig om de veiligheid van iedereen en jezelf te waarborgen. Zie je ongewenst gedrag, meldt iemand zich of maak je zelf iets mee, dan kun je ons Social Safety Team vinden in de tent vlakbij de Derde Kamer. Een klacht of incident melden kan ook achteraf via: [email protected].

Saturday 4 June - 15:00

Ons foodcourt is sinds de eerste editie vegetarisch

Ons foodcourt is sinds de eerste editie vegetarisch, en vanaf dit jaar ook nog eens circulair ingericht: alles wat overblijft wordt ter plekke gecomposteerd. Daarnaast kun je hier terecht voor een breed palet aan toekomstbestendige gerechten! Meer informatie over het future-forward foodcourt, mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland, vind je hier.

Saturday 4 June - 14:18

Track ID

Zojuist gedraaid door Guenter Råler bij de Derde Kamer.

Saturday 4 June - 14:15

Momenteel is AliA bezig aan een openingssalvo in de Tweede Kamer

Met jazzfunk, uptempo samba, en harde breaks vloeit de energie al over ons terrein op de vroege zaterdagmiddag. Een even grenzeloze als naadloze match voor Lente Kabinet Festival.

Saturday 4 June - 12:00

Dit is hét officiële startsignaal voor Lente Kabinet Festival

Onze poorten zijn voor het eerst sinds 3 (!) jaar open voor een weekend vol zon, muziek en kunst op Het Twiske. Tot straks!

Saturday 4 June - 10:05

De deuren van Lente Kabinet openen binnen enkele uren!

Nog twee laatste reminders:

- We hebben nog een mini-batch van 200 kaarten beschikbaar aan de deur (alleen pin) op beide dagen, dus kom vroeg.

- De pendelbussen zijn beperkt. Voor vandaag kun je tot 11:00 uur je kaartje(s) online in onze ticketshop kopen, daarna zijn ze (indien nog beschikbaar) te verkrijgen bij de pendelbushalte zelf. Houd deze pagina dus goed in de gaten voordat je van huis vertrekt, wij zullen via deze weg communiceren als de pendelbuskaarten zijn uitverkocht

Alle verdere informatie vind je in onze FAQ. Hou onze kanalen in de gaten voor alle onmisbare Lente Kabinet Festival 2022 updates en download onze nieuwe app als je alles snel bij de hand wilt hebben

Saturday 4 June - 09:49

Welkom op Lente Kabinet Festival dag 1!

Na een gezegend restrictie-vacuum op Dekmantel Selectors 2021 en de speciale online-bijeenkomst Dekmantel Connects, is het moment eindelijk nabij: ons eerste post-lockdown event staat op het punt te beginnen. We hebben jullie lachende gezichten, onvermoeibare energie en aanstekelijke drang om te dansen op Het Twiske erg gemist de afgelopen drie jaar, dus we worden meer dan enthousiast van het besef dat Lente Kabinet Festival doorgaat. Om jullie een beetje op te warmen, geven we jullie een korte voorproef van enkele acts op de zaterdag van Lente Kabinet Festival.

Vandaag vind je in de vroege middaguren een samensmelting van het menselijke en digitale in een universum van hyperpop, ambient, deconstructed techno en polyritmes: Guenter Råler opent de Derde Kamer met evenveel finesse als meedogenloosheid. Op onze EP Scores III hoor je alvast hoe hun composities klinken en wat je kan verwachten van een filmische én dansbare set.

De middagzon duik je vervolgens in bij ons grootste podium (de Eerste Kamer) met Suze Ijó en een live-set van Arp Frique & Family. Eerstgenoemde is een selector van de bovenste plank, die een liefhebberij voor het klassieke geluid van Larry Heard verbindt aan alles wat er daarna uit het constant ontwikkelende house-genre en verwanten ontsprong. Ritmes uit Detroit, broken beat, jazzy funk en nog veel meer warmbloedig moois behoren tot de specialiteiten van deze Vlaardingse.

Arp Frique weet een jonge groep getalenteerde muzikanten aan oudgedienden uit de Kaapverdische boogie, Surinaamse funk te koppelen. Met een voorliefde voor Arp-synths en de dynamische ritmes uit Zuid-Afrika en Ghana is dit de meest broeierige live-act die Nederland rijk is. Onmisbaar om op warm te dansen.

Ceephax Acid Crew begeleidt ons in de Vierde Kamer moeiteloos de vroege avond in met synth-gedreven live-set vol combinaties van acid house, electro en jungle die de look en feel hebben van een 8-bit game. Afsluiten doe je onder andere bij Eris Drew, ook bekend als de High Priestess of The Motherbeat, die met klassieke breakbeats en funk-elementen een fundament legt voor sets waar de drang tot collectieve ontlading doorheen vloeit.

En er is nog zo veel meer: een Patta Soundsystem-stage met het geluid van de toekomst, een Dome vol performances, installaties van onder andere Telemagic en live-opnames van Bakkie Bakkie. En natúúrlijk onze merch-stand, met gloednieuwe shirts en longsleeves. Veel plezier op Lente Kabinet dag 1: we kijken er enorm naar uit om dit festival met jullie te vieren.