Buiten onze muzikale line-up stoppen we veel liefde en aandacht in ons kunst- en cultuurprogramma. Bekende gezichten als Steven de Peven en Telemagic keren dit jaar terug, terwijl talentvolle kunstenaars waaronder Mette Sterre, jujulove en Agnes Momirski voor het eerst hun werk zullen laten zien. De nieuwe samenwerkingen met Framer Framed, The Grey Space en WORM worden dit jaar voorafgaand het festival opgetuigd, waarbij er samen verschillende mini-evenementen zullen worden georganiseerd. Ook onderdeel van het geheel zijn onze muziek-, media- en cultuurpartners als Kiosk Radio en GLAMCULT. Lees snel verder om meer te weten te komen over het 2022-programma!

G

Luton, The Galaxy, The Mall.
Rouw, Dood en Sterven.
Humor x 100000.
Machtsdynamiek.
Optreden als overlevingstechniek. Mezelf voor schut zetten tijdens depressieve episodes.
Bassisten.
 Barbados.
 Semantiek.
Schreeuwen op het platteland.
Vrienden boven de leeftijd van 70 jaar.
 Opwindende poëzie.

Children of The Light

Meeslepende installaties waar licht veranderd in ruimte. Op Lente Kabinet presenteren onze vrienden van Children of The Light in samenwetking met Beyond Space: TRANSITO. Een zinderende ervaring van bogen, pijlers en vloeibare architectuur.

Bakkie Bakkie

Kom op Lente Kabinet naar de live versie van de podcast met langzame gesprekken over snelle muziek. Met je favoriete koffiedrinkers Steven van Lummel en Justin Verkijk.

Telemagic

Op het grensvlak van kunst en technologie opereert het open medialab genaamd Telemagic. Een aantal voorbeelden uit het werk van dit collectief: Haiku-spuwende digitale orakels, een aanrakingsgevoelige wensput en nog veel meer andere hybride concepten tussen analoog en digitaal. Telemagic omart de mystiek van de digitale toekomst en de onzichtbare processen daarachter. Op Lente Kabinet 2022 zal Telemagic plaatsnemen op het terrein, met als resultaat een onmisbaar geheim verstopt tussen de bomen van 't Twiske.

Elsemarijn Bruys

Alles moet aanraakbaar en voelbaar zijn, dat is zo’n beetje de core van het werk van beeldend kunstenaar Elsemarijn Bruys. Met tegenstrijdige materialen maakt ze ruimtelijk werk dat je wil aanraken, in wil prikken of gewoon naar wil staren. Het kan allemaal.

Steven de Peven

DJ, muzikant, kunstenaar, wat is Steven de Peven eigenlijk niet? Hij is dit voorjaar in ieder geval wel terug op ’t Twiske met een interactieve installatie. Meer informatie daarover volgt snel.

Agnes Momirski: siXren

In siXren staan oude genezingsrituelen centraal. Tijdens deze performance van Agnes Momirski worden antieke ceremonies en spreuken vermengd met elektronische muziek om tot een ritmische, geestverruimende trans te komen. Zo herleven natuurgeloven uit vervlogen tijden in een eclectische mix van geluiden en buitenaardse stemmen. Ultiem geschikt voor een trip die je ver weg neemt van de dreunende bassen op 't Twiske.

Mette Sterre

Beweging, muziek en de grenzen van het mens zijn komen samen in de performance van Mette Sterre. Laat je meeslepen door de bijzondere kijk op de mens door de ogen van de Rotterdamse performance kunstenaar.

jujulove

Juliette Lizotte wilde als kind nooit een prinses zijn, maar een heks. Middels haar beeldende kunst onderzoekt jujulove nu eco-feminisme, hekserij en science-fiction. Haar performances maken de ontwrichtende kracht van heksenrij en haar sporen voelbaar middels dans, live-muziek en video. De kunstenaar maakt van beweging boodschap en hoogstaand kledingontwerp completeert de collectieve ervaring van de intrigerende kunstwerken.

Kiosk Radio

In de kiosk van het Koninklijk Park in Brussel worden je niet alleen koffies en biertjes voorgeschoteld, maar ook een eclectische mix aan dj’s en geluiden. Bij deze online community radio waai je even langs om te dansen of te hangen – óf stream je het brede programma gewoon lekker vanuit huis. Ook Lente Kabinet zal dit voorjaar even langswaaien, stay tuned for alle details!

WORM

Creatieve vrijstaat, kunstzinnig testlab, daar waar de populaire cultuur in aanraking komt met de niche: WORM is een van de mooiste vrijzinnige plekken van Nederland, en we zijn vereerd dat we in aanloop naar het Pinksterweekend mogen samenwerken. Verwacht maffe kunstproducties en sociale tests waarin experimentele levensvormen en alternatieve kennisontwikkeling centraal staan.

Framer Framed

Heb je zin om je kritische geest weer even te prikkelen? Wil je mening bijschaven over politieke onderwerpen en cultuur? Dan moet je in de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek in Amsterdam zijn, in de ruimte van Framer Framed. Bereid je voor op bekende en onbekende kunstenaars die je hersens zullen laten kraken door middel van talks en visuele kunst.

The Grey Space

We trappen onze serie mini-events af met een bezoekje aan Haags cultureel broeinest The Grey Space, waar multidisciplinair kunstenaar Marijn Brussaard ons voorziet van een speciale performance van video en geluid genaamd 'The Zone' en daarna dieper ingaat op zijn werk in een artist talk, vervolgd door DJ-sets van Know V.A. en LazerGazer & Snufkin. Op zaterdag 26 februari kun je er bij zijn, toegang is gratis maar vol=vol! Meer info vind je hier.