Sexyland World neemt dit jaar het kunstprogramma van Lente Kabinet voor haar rekening. Sexyland, een Amsterdams cultureel clubhuis dat gerund wordt door kunstenaars en andere creatievelingen, staat bekend om haar grenzeloze verbeelding van wat kunst kan zijn, in een vrolijke, tikkeltje anarchistische sfeer. Die geest neemt ze mee naar Lente Kabinet, waar ze de deuren opent van Sexyland Vakantieland. Wandel door deze sexy kampeersimulatie en kom horizontaal raven, rol door naar boerenbridge XXL en Bimboschaak, koel af (of warm op) in de hot tub met tub quiz, leer de betere partypics maken en toon ze aan je nieuwe liefde bij het cocktail-speeddaten, met wie je vervolgens een potje foosball speelt, bankhangt bij Lentegasten, en jezelf overstijgt in de wonderlijke hm-hm ruimte.

THE BIMBO CHESS CLUB™ PRESENTS:

MANICURE MADNESS AND PAWN PIROUETTES HOSTED BY CONSCIOUS CUTIE + PROVOCATIVE PRINCESS

Denk je dat schaken doodsaai is, ingewikkeld, en alleen voor hoogopgeleiden? Nee dus, niet op Sexyland Vakantieland. Kom langs bij de Bimbo Chess Club, waar de clichés en vooroordelen worden opengebroken. CONSCIOUS CUTIE en PROVOCATIVE PRINCESS laten zien dat schaken hot is, queer en wat al niet meer - over een meesterzet gesproken… No stress, it’s just chess.

HORIZONTAL RAVE

De wereld is gepolariseerd en het is overal chaos, maar er is één troost, één kracht die alles bij elkaar houdt en waar je altijd op kunt rekenen: de zwaartekracht. Kom naar de Horizontale Rave en geef je eraan over. Heb je ooit ondersteboven met iemand gedanst, of al rollend de beats gevoeld? Het kan allemaal in deze Rave Cave van slechts 80 cm hoog. Niet eerder was de dansvloer zo dichtbij.

FOTOGRAFIE WORKSHOP BY STOO

Je wilt zoveel mogelijk vasthouden van de intense ervaring die Lente Kabinet is, niets vergeten, niets missen, maar daar loop je dan onbeholpen met je smartphone te zwaaien, denkend dat je Wolfgang Tillmans bent. Niet elke wazige foto is een meesterwerk. Nee, voor de betere partypics kom je naar deze workshop van Stoo. Stoo is ervan overtuigd dat iedereen goed beeld kan maken, met een beetje techniek. Bij deze spoedcursus grote-lensfotografie leer je in twintig minuten de basics van de groothoeklens. Daarna krijg je een eigen camera om je hals en waaier je uit over het festivalterrein. Alle foto’s worden achteraf geëxposeerd op Sexyland World; meteen je eerste show te pakken.

SPETTERS ONLY @ HOT TUB

Welkom in de Hot Tub, waar je natste dromen in het water vallen. In deze tent kun je chillen in een bubbelbad, luisteren naar poëzie, je beste karaokenummer brullen of meedoen aan de tubquiz. Gegarandeerd vrij van peuterpis. Vergeet je zwemkleding niet, de rest is een verrassing.

MINA RWINA BY SIMOMO BOUJ

Ook wel de hm-hm ruimte. Wat dit precies is bepaal jij helemaal zelf, zolang je maar verantwoordelijkheid neemt voor je eigen interesses. ‘Interesse’ is hier geen vaag marketingbegrip, hier betekent het talent, spier, beweging, of een kunstvorm die kan worden ontwikkeld, uitgemolken of gemorpht tot weer een ander interessant woord. MINA RWINA transformeert tot wat wij willen dat het is. Op deze magische plek worden je verwachtingen overstegen van wat je denkt dat je lichaam nodig heeft, hier ontdek je wat het echt really really wants wacha really really wanna a zigga zig ah….

Met:

A KIKI/

Q&A/

WELLNESS/

CEREMONY/

HALL OF PONY’S/

HEFLA/

RWINA

BOTOX-INTRODUCTION/

CLEAN UP YOUR ACT-MOMENT

FOOSBAL STAGE

FOOSBAL STAGE is het onofficiële Garlando-Leonhart Vakantieland tafelvoetbaltoernooi op Lente Kabinet. Haagse spelers, dit is hét moment om revanche te pakken op alle keren dat jullie genadeloos verslagen zijn op de Deutsche Meister. Kom naar het tafelvoetbalveld van Vakantieland en laat aan alle Sexyland-spelers zien wat jullie allemaal voor elkaar krijgen op de Garlando en Leonhart.

FOOSBAL STAGE wordt gehost door Pip Jacobs, Mick Johan en Steven de Peven.

LENTEGASTEN

De lenteklassieker van Sexyland, Lentegasten, is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee uit 1988: vraag mensen om hun favoriete kijkmiddag samen te stellen en laat hen de fragmenten van hun keuze toelichten in een goed gesprek. Het bleek een succesvolle formule om mensen toch aan de buis te kluisteren, ondanks de verlokkingen van de lente. Duizend keer leuker dan de welbekende zomer-editie, want hier zit je natuurlijk in de open lucht, naast de vrolijke smoelen van andere festivalgangers.

BOERENBRIDGE XXL OH HELL

De legendarische kaartspelsensatie Boerenbridge XXL is terug. Hier volg je live potjes boerenbridge, met uitgebreid commentaar en uitleg door experts Liza en Roelien. Een tamelijk verslavend spektakel, waarbij je ook nog eens een spel leert spelen.

SPEED DATES & COCKTAILS MET BARMAN VICTOR

Victor is ooit begonnen als De Barman van Sexyland, en is nu al jaren te zien achter de bar bij het tv-programma First Dates. Hij heeft ook zijn eigen cocktailboek geschreven. Victor koppelt je hier dus met professionele ervaring aan zowel drankje als date. Bezoekers kunnen zich inschrijven bij de ingang van Vakantieland. Er zijn meerdere rondes speeddating, met cocktails van de enige echte.

De kleinste stage van Lente Kabinet

Speciaal voor Sexyland Vakantieland: de kleinste stage van Lente Kabinet. Dat zijn heel veel decibellen uit een camper, intiem en gezellig. op zaterdag komt ORDER Mothership de vier wielen onder de wagen uit rijden met big tunes. Zondag neemt Hothead het over voor je raversgeluk. Het ultieme Sexyland Vakantielandgevoel!

PIP RADIO

PIP komt met een karavaan naar het Sexyland-terrein op Lente Kabinet. Het groene gras, de treurende wilgen en het kleinste zwembad wat er te krijgen viel, zal het decor vormen voor de eerste officiële uitzending van PIP RADIO. Bovendien zal het PIP-team n.a.v. bilafdrukken van bezoekers een unieke analyse maken van wat er nou echt leeft onder de mensen. Identiteit is alles, de terugweg is lastig. De PIP team trein is gaande.